Prenumerera på Teknikens Värld

Ram 1500 från helvetet

Någon tyckte att det var en bra idé att ta motorn från en Dodge Charger SRT Hellcat och stoppa in den i en Ram 1500, en av de största pickuperna på marknaden. Det är vi glada att de gjorde.

ram-1500-hellcat-7

I Dodge Charger SRT Hellcat sitter en V8 som klämmer fram drygt 700 hästkrafter. Det är väl bara självklart att en sådan motor passar perfekt i en Ram 1500? Bilen blir ett komplett hellcat-bygge med klarröd färg och svarta detaljer, för att inte nämna de tintade fönstren och de tvåfärgade fälgarna.

För 90 000 dollar, alltså knappt 780 000 kronor, förvandlar Midland Chrysler i Kanada en helt vanlig Ram 1500 till en (nästan) riktig hellcat-skapelse. En aning dyrt för de allra flesta, speciellt med tanke på att man först måste köpa bilen också. Men inget dåligt kan väl komma från något med hellcat-emblemet på sig? Det är bara att sätta igång produktionen, FCA.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa