Prenumerera på Teknikens Värld

Registreringsnummer till salu – för 170 miljoner kronor!

För bilägare i Storbritannien verkar det finnas ett registreringsnummer som är väldigt mycket mer attraktivt än de flesta andra – ”F1”.

McLaren F1 var en supersportbil som byggdes mellan åren 1993-1998.

McLaren F1 var en supersportbil som byggdes mellan åren 1993-1998.

Numret ”F1” har ägts sedan 2008 av affärsmannen Afzal Kahn, som då köpte det för 440 000 pund, eller drygt fem miljoner kronor. Den siffran var då nytt rekord för Storbritannien. Den senaste bilen som skyltarna har prytt är en Bugatti Veyron Super Sport.

Nu verkar Kahn dock ha tröttnat på numret. Han har nämligen lagt ut det till försäljning – för smått osannolika 14 412 093 pund, vilket, inklusive skatter och avgifter, motsvarar drygt 170 miljoner kronor. Men om han verkligen får vad han begär är en annan fråga…

Det sägs att Kahn redan har erbjudits sex miljoner pund för numret, men han tackade då nej. Det dyraste registreringsnumret som någonsin sålts i Storbritannien var ”25 O”, som gick för 518 480 pund, eller drygt sex miljoner kronor. En viss skillnad mot vad som begärs för ”F1” alltså.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa