Prenumerera på Teknikens Värld

Renault Clio RS i rejäl krasch på Nürburgring

I helgen var det allmän åkning, Touristenfahrten, på Nürburgring. Det slutade i en stenhård avåkning i Schwedenkreuz för en förare av en Renault Clio RS.

Vi har sett många krascher runt Nürburgring genom åren och fler lär vi tyvärr få se. De flesta har, som tur är, slutat lyckligt (om vi bortser från att många av bilarna har blivit skrot). I lördags var det dags igen och som så många gånger förr var det Schwedenkreuz som visade sig vara för lömsk. För exakt ett år sedan såg vi en Honda Civic Type R bränna in i skyddsräcket och ett halvår före det var en Renault Mégane med om en monsterkrasch i samma kurvparti. I filmen ovan får vi se en mer eller mindre identisk avåkning, krasch och rullning som den vi såg för ett år sedan. Skillnaden är att Hondan har bytts ut mot en Renault Clio RS.

Vad vi har förstått klarade sig både föraren och passageraren utan några allvarliga skador.

På tal om avåkningar och krascher på Nürburgring, du har väl sett hur det såg ut på 1970-talet?

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa