Prenumerera på Teknikens Värld

Renault för filmfolket i Cannes

För 34:e gången i rad står Renault för bilarna under Cannes filmfestival. Premiär för Trafic i extra lyxigt utförande.

Cannes Renault

Den 70:e upplagan av filmfestivalen i Cannes drar igång i dag och håller på till den 28:e. Lyx och flärd? Jo, visst men på bilfronten får deltagarna nöja sig med ett så vardagligt varumärke som Renault.

Nåja, de ska inte hänga läpp. I flottan på 330 fordon ingår nämligen 20 stycken Trafic SpaceClass, en ny påkostad version av fraktren för nio personer som vi andra får stifta bekantskap med först i höst. Inredningen ska kunna vrida och vändas och inta 50 olika skepnader enligt Renault. Komfort är ledordet och här finns luftkonditionering, LED-läsbelysning och USB-kontakter samt tonade rutor och skinnklädsel.

Cannes Renault Trafic

Renault Trafic SpaceClass ska slåss i klassen fullsmetade minibussar.

Flottan består i övrigt av 170 stycken Espace, 120 Talisman, tio Twizy, sex Scénic, två Zoe och två Koleos.
Samarbetet med festivalen började redan 1983 men Renault ser gärna en koppling till filmen ända sedan märket grundades 1898.

När det kommer till Renault och film tänker nog de flesta av oss bilfantaster på den Renault 11 som James Bond, eller Roger Moore rättare sagt, körde i filmen Levande måltavla från 1985. Eller vad som blev kvar av den rättare sagt… Se klippet nedan.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa