Prenumerera på Teknikens Värld

Robert Dahlgren gör chockbyte till Seat

Robert Dahlgren är tillbaka i STCC, trots att han nyligen beslutade att sluta tävla efter att han lämnat Volvo. I stället kommer Dahlgren att tävla för Seat under årets säsong.

Roberth Dahlgren

Dahlgren har skrivit på kontrakt för Seat Dealer Team PWR Racing för att köra ett av teamets fyra Seat León TCR-tävlingsbilar, hans första styrning utanför Volvo sedan 2004.

– PWR Racing är i mina ögon det starkaste teamet i STCC redan nu, men tillsammans ska vi utvecklas till en vinnarmaskin ingen rår på, säger Dahlgren.

Dahlgren slutade på andra plats i STCC 2016 efter en kamp med dåvarande teamkollegan Richard Göransson och körde även två tävlingar i WTCC.

– Större delen av min karriär har kretsat kring Volvo. Att jag nu gör bytet till just Seat grundar sig i en stark drivkraft att vinna. Mina och teamets värderingar och grundtankar stämmer väldigt bra överens och redan från första mötet har det känts som rätt steg att ta. Jag ser verkligen fram emot de kommande åren, säger Dahlgren.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa