Prenumerera på Teknikens Värld

Roewe Marvel X klår Tesla

Störst skärm vinner, eller hur var det nu? En sak är då säkert – kinesiska Roewe slår Tesla på den punkten.

Roewe Marvel X
autohome.com.cn

Inte bara det att Marvel X är en elektrisk suv likt Model X, den har också en stor skärm som utgör hjärtat i gränssnittet mellan bil och människa. Spionbilder från Kina avslöjar suvens innandöme för första gången och Roewe, som är brittiska Rover i kinesisk tappning (minus namnet som Ford äger rättigheterna till), har satsat på en gigantisk display mellan framstolarna. Skärmen är placerad på ett ovanligt vis, den är nämligen en del av mittkonsolen. Därför den annorlunda vinkel som kanske är snygg men lär få problem med ljus och speglingar (problemet syns tydligt på bilden).

Roewe Marvel X interior

Till skillnad mot i en Tesla har Roewe valt att ha ett vred till skärmen för enklare manövrering.

Även om modellnamnet påminner om Model X, fast kineserna valde att ta en riktning mot seriefigurernas värld (Marvel betyder för övrigt underverk, bland annat), så är Marvel X en mindre suv. 467,8 centimeter lång är den, alltså centimetern kortare än nya Volvo XC60.

Den drivs framåt av två elmotorer på vardera 116 respektive 71 hästkrafter. Den starkare driver framhjulen.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa