Prenumerera på Teknikens Värld

Rolls-Royce lägger ner Phantom VII

Efter drygt tretton år är det dags för Rolls-Royce att säga adjö till superlyxkryssaren Phantom.

Rolls-Royce Phantom

Nu är det till slut dags för långköraren och flaggskeppet Phantom att få en ersättare. Nuvarande generation sju sattes i produktion redan 2003 och har sedan dess varit valet för många välbeställda kunder om de vill åka komfortabelt och flärdfullt. Men efter drygt tretton år är det dags att sätta punkt och inleda en ny era.

Som en svanesång ska R-R bygga ytterligare en specialmodell som kommer att gå under namnet Zenith. Femtio bilar kommer att utgöras av Coupé och Drophead Coupé-modellerna. Detta för att just dessa två modeller inte kommer att få någon ersättare. Zentih-modellerna kommer att presenteras under årets bilsalong i Genève.
Under 2017 väntas nästa generation presenteras och kommer då endast utgöras av ”vanliga” Phantom och versionen med förlängd hjulbas. En modell som vår spionfotograf redan har lyckats fota under tester i norra Sverige.

Produktionen av nuvarande Phantom-generation kommer att läggas ned i slutet av året.

 

Rolls-Royce-Phantom-01

Rolls-Royce-Phantom-02

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa