Prenumerera på Teknikens Värld

Rolls-Royce testar Ghost runt Ringen

Rolls-Royce är oftast inget märke man brukar förknippa med Nürburgring, men så kommer nya Ghost coupé att bli den sportigaste bilen från den brittiska tillverkaren någonsin.

rolls-royce-ghost
CarPix

Hårdtester runt Nürburgring brukar ofta vara indikation på trimmade specialversioner med hårdare stötdämpning, större fälgar och tunna däck. Det hör därför kanske inte till vanligheterna att se en Rolls-Royce runt banan. Enligt uppgifter till vår bilspion ska nya Ghost, som möjligtvis döps till Corniche, bli den snabbaste Rollsen man byggt.

Under huven ruvar en turbomatad V12-motor på 600 hästkrafter som skickas till bakhjulen via en åttaväxlad automatlåda från ZF. Prototypen har lika mycket kamouflage sedan tidigare och de ”extra” dörrhandtagen är fortsatt där. Precis som på Phantom coupé väntas dessa bli hängda i bakkant.

Jämfört med tidigare spionbilder har denna prototyp fått lite sportigare fälgar, vilket kan tolkas som att nya Ghost kommer i både sportversion samt en lite beskedligare variant.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa