Prenumerera på Teknikens Värld

RS6 Avant med 560 hundkrafter

Galen hyllning till klassiska ”Dum & Dummare”-bilen.

Audi_RS6_Avant_dum&dummare

Kommer du ihåg filmen ”Dum & Dummare” från 1994? Då minns du troligen också ”the Shaggin’ wagon” – den hundförklädda Ford Econoline från 1984 huvudpersonerna, Henry (Jeff Daniels) och Lloyd (Jim Carrey), körde i filmen.

Har du alltid undrat hur samma modifieringar skulle passa på en 560-hästars Audi RS6 Avant? Då har du kommit rätt.

Bilen i klippet nedan deltog nyligen i StreetGasm 2000 Supercar rally som går mellan Amsterdam och Valencia.Vi räknar med att ägaren är ett stort fan av filmen ”Dum & Dummare”, för det här är inget hastverk. Hyllningsbilen har alla igenkännbara attribut filmbilen hade: en kaross inklädd i päls, en tunga fäst i grillen och en skylt med texten ”Mutt Cutts” på sidorna. RS6:an har till och med ”hundöron” och ”bakben” som kan sättas dit när bilen står stilla.

Lägg också märke till bakdörrarna som verkar ha fått stå tillbaka för pälsen. RS6:an har inte bara gått från bil till hund – den har även gått från kombi till ”kombikupé”.

”Vanliga” Audi RS6 drivs som bekant av en 4,0-liters V8 med dubbelturbo som levererar 560 hästkrafter och 700 newtonmeter. I Performance-utförande skruvas effekten upp till hela 605 hästkrafter och 750 newtonmeter.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa