Prenumerera på Teknikens Värld

Så ser motorn ut efter 13 000 mil utan oljebyte

Har du skippat de senaste oljebytena på din bil kanske dessa bilder kan fungera som en varningsklocka för dig?

Motorras på Audi TT 3,2 efter uteblivet oljebyte

Vi har sett exempel på motorer som rasat efter några få tusen mil utan ny, frisk olja i maskineriet. Samtidigt finns det motorer som går och går trots att oljan egentligen gjort sitt. Det gäller dock oftast inte moderna motorer, de är kinkigare vad gäller smörjningen och rengörningen.

På bilderna här ser vi hur 3,2-litersmotorn i en Audi TT ser ut efter att ha rullat otroliga 13 350 mil utan oljebyte. Det är tydligt att oljans smörjande och rengörande funktion sedan länge är försvunnen. Allt är en sörja och motorn har sannolikt skurit och är därmed bortom all räddning.
Det är oklart varför Audi TT-ägaren struntat i bilens regelbundna service.

Se dessa bilder som en påminnelse om varför det är så viktigt att sköta motorns oljebyten. Ett oljebyte för några hundralappar, eller max ett par, tre tusenlappar i värsta fall, är helt enkelt att föredra framför ett motorras som urholkar din plånbok i storleksordningen flera månadslöner.

Se de avskräckande bilderna i galleriet nedan.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa