Prenumerera på Teknikens Värld

Så ser omvärlden ut – från bilens ”ögon”

Allt fler ställer sig positiva till autonoma fordon. Trots att den positiva trenden pekar uppåt är fortfarande drygt var sjätte person inte helt övertygad när det kommer till självkörande bilar. Därför har bilföretaget Waymo skapat en video som förklarar hur deras självkörande bilar uppfattar omvärlden.

Waymo Chrysler Pacific minivan

Amerikanska AAA har studerat hur bilister i USA ställer sig till autonoma bilar. Resultatet från studien visade att 63 procent av de tillfrågade är rädda att åka i en självkörande bil. Vid samma studie ett år tidigare var den siffran 78 procent. Vad detta ökande förtroende för självkörande bilar beror på behandlar inte undersökningen.

Med bakgrund av detta har bilföretaget Waymo, Googles tidigare avdelning för autonoma fordon, tagit fram en video där vi får se hur omvärlden ser ut från bilens perspektiv.

Ta en titt på videon och bestäm själv – bör den siffran från studien vara ännu lägre eller rent av högre?

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa