Prenumerera på Teknikens Värld

Så undviker du trafikgräl i sommar

Irritation, sura miner och handgemäng. Här är fem enkla punkter på hur du slipper tråkigheter i sommartrafiken.

Arg i trafiken

Ur trafikperspektiv är semestertider goda tider för oss som jobbar på Teknikens Världs redaktion inne i centrala Stockholm. Juli månad bjuder på släckta biltullar, gott om parkeringsplatser och gles trafik. Vår puls är låg med andra ord.

För er stackare som kör på överfulla stråk på väg till någon turistmagnet har brittiska GEM Motoring Assist fem tips för att hålla din puls stadig och inte hamna i konflikt med andra trafikanter.

1. Håll dig lugn. Varje biltur kan orsaka frustration och konflikter. Lova dig själv att ha tålamod. Undvik att tuta och gestikulera.

2. Undvik kraftmätningar. Ge inte igen och försök inte tillrättavisa eller läxa upp andra i trafiken.

3. Böka inte in dig i köer. Blinka i god tid, ingen gillar folk som tränger sig.

4. Tacka och be om förlåtelse. Artighet uppskattas i trafiken och minimerar uppblossande ilska.

5. Avlägsna dig från konflikter. Om du känner dig allvarligt hotad – se till att dörrarna är låsta och kör försiktigt till säkerhet för att eventuellt göra en polisanmälan. Om du blir angripen, tuta kontinuerligt då det i flesta fall skrämmer iväg angriparen.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa