Prenumerera på Teknikens Värld

Säljstart för Karma Revero

Nu är det till slut dags för säljstart av Karma Automotives version av gamla Fisker Karma.

Karma-Revero

Idag rullade de första Karma Revero-bilarna på lastbilar vid fabriken i Kalifornien för att levereras till återförsäljare runt om i landet. Det har nu gått nästa fem år sedan föregångaren Fisker Karma lades ner då bolaget begärdes i konkurs. Under den korta tiden på marknaden hann dock ett fåtal bilar hitta ägare även i Sverige.

”Nya” Karma Revero är som bekant en laddhybrid och har, som vi skrivit om tidigare, en elmotor som levererar 408 hästkrafter och drivs av ett litiumjon-batteri på 21,4 kWh, tidigare 20,4 kWh. Något som ger en elräckvidd på cirka åtta mil. Men när batteripaketet tar slut är det samma GM-motor som tidigare som står för drivningen, alltså en rak fyra med 260 hästkrafter.
Karma Revero väntas kosta 130 000 dollar, cirka 1,1 miljoner kronor, och om den kommer till Sverige är i nuläget oklart.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa