Prenumerera på Teknikens Värld

Sébastien Ogier dominerade Monte Carlo-rallyt – igen

Sébastien Ogier är helt dominant i rally-VM. Han har vunnit guld de senaste fem åren och i helgen vann han säsongsupptakten Monte Carlo-rallyt. Hans femte raka seger där.

Monaco rallyt 2018
M-Sport

Sébastien Ogier ledde från start till mål trots två snurrningar där den andra kostade honom en halv minut och gav Ott Tänak en möjlighet att komma närmare. Men den nye Toyota-föraren kom inte närmare än drygt elva sekunder efter Ford-föraren Ogier och i mål skiljde det nästan en minut.

Jari-Matti Latvala, Toyota, blev trea före Kris Meeke, Citroën, och Thierry Neuville, Hyundai. Den senare ruinerade sina segerchanser genom att åka av på första sträckan och tappa fyra minuter.

Andreas Mikkelsen som är tillbaka i VM-cirkusen igen tvingades bryta på fredagen med trasig generator. Han kunde enligt rallyreglerna starta om med sin Hyundai på lördagen och tog tre viktiga poäng genom att bli trea i rallyts power stage på söndagen.

Resultat Monte Carlo-rallyt 2018
1. Sébastien Ogier, Frankrike, Ford Fiesta 4 tim 18 min 55,5 sek
2. Ott Tänak, Estland, Toyota Yaris + 58,3 sek
3. J-M Latvala, Finland, Toyota Yaris +1 min 52 sek
4. Kris Meeke, Storbritannien, Citroën C3 + 4 min 43,1 sek
5. Thierry Neuville, Belgien, Hyundai i20 + 4 min 53,8 sek

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa