Prenumerera på Teknikens Värld

Självkörande Volvo får hjälp av självkörande Otto

Uber fick skit för att de sjösatte sina självkörande Volvo XC90-bilar i San Francisco utan tillstånd. Nu har de lämnat staden och är på väg med bilarna till ett annat område med hjälp av lastbilen Otto.

Uber Otto Volvo XC90

I förra veckan var den stora snackisen Ubers självkörande Volvo XC90-bilar som körde för rött ljus och som körde olagligt utan tillstånd. Uber trotsade körförbudet en tid men har till slut lämnat San Francisco då de har fått tillstånd av Arizonas guvernör Doug Ducey att fortsätta testköra autonomt i hans delstat.

Uber är nu på väg att förflytta alla sina självkörande XC90-bilar från San Francisco till Arizona (till delstatens huvudstad Phoenix är det drygt 160 mil). Bilarna transporteras på en lastbil, och inte vilken lastbil som helst. Otto heter den och självklart är den självkörande.

Det är dock föga troligt att Otta kör på egen hand, Uber har förmodligen inte rätt tillstånd för den att verka allena i Kalifornien.

Inom några veckor tror Uber att deras testflotta av XC90-bilar är igång igen.

Volvo XC90 Uber Otto

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa