Prenumerera på Teknikens Värld

Smart utökar pakettjänst

Att få paket levererade till sin Smart är svaret på frågan kanske få har ställt. Nu sprids dock tjänsten och tar ett steg till.

Smart ready to drop+

Förra hösten presenterade DHL och Smart tjänsten ”smart ready to drop” som gjorde din Smart till en brevlåda. Via en App fick budfirman tillgång till din Smart för att placera paket i dess baklucka.

En något begränsad tjänst kan tyckas då bilen, och bagageutrymmet, är i miniformat. Dessutom var leveranser bara möjlig från utvalda webbshoppar och bilen var tvungen att vara parkerad utanför ditt hem. Man skulle kunna tro att tjänsten dog strax efter pressmeddelandet kom ut men icke – nu blommar den ut både geografiskt och praktiskt.

Smart ready to drop+

Från att ha varit unik för boende i Stuttgart är nu tjänsten möjlig i Berlin, Bonn och Köln. Dessutom startar pilotprojektet ”smart ready to drop+” i Hamburg som gör det möjligt även för privatpersoner att skicka leveranser till Smartbilar. Bilen behöver inte heller parkeras utanför hemmet även om position och tidsspann för bilen måste specificeras.

Samarbetspartner för den utökade tjänsten är Liefery.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa