Prenumerera på Teknikens Värld

Spotify på börsen men Citroën satsar på vinyl

Vinylskivan ska övertyga dig om den förträffliga komforten hos uppdaterade Citroën C4 Cactus.

Citroen vinyl C4 Cactus

Mitt i dessa Spotify-dagar känns det kanske märkligt att dra fram den gamla hederliga vinylskivan men det är precis vad Citroën har gjort i samband med lanseringen av uppdaterade modellen C4 Cactus.

Citroën rider på vinylskivans återkomst, i hemlandet Frankrike har försäljningen av formatet gått upp med 56 procent från 2016 till 2017. På klippet, som dock sprids på högst digitalt vis via moderna kanaler som här på teknikensvarld.se, kan vi via en vinylplatta höra hur nya C4 Cactus tar sig an olika underlag med det nya systemet ”Citroën Progressive Hydraulic Cushions” som omfattar 20 olika patent och får Europapremiär med modellen.

Citroen vinyl C4 Cactus

Pickupen (nej, inte biltypen utan där själva skivspelarens nål är monterad) är dessutom utformad som bilen i fråga.

Uppdaterade Citroën C4 Cactus rullas in i de svenska bilhallarna nu i april och priserna startar på 159 900 kronor. Om försäljningen av modellen även kommer att öka med 56 procent återstår dock att se liksom om det sedan länge avsomnade vinyltaket kommer gå att kryssa för i tillbehörslistan.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa