Prenumerera på Teknikens Värld

Spyker bygger suv – ska visas senare i år

Spyker bekräftar att de kommer att bygga en suv. Planen är att visa den under bilsalongen i Los Angeles i höst.

081106-spyker-d12-prod

För drygt tio år sedan visade Spyker upp ett suvkoncept på bilsalongen i Genève, D12 Peking-to-Paris, som du ser ovan. Vi ett flertal gånger har det ryktats om att Spyker har haft en suv på gång, senast var för fyra år sedan då ett samarbete med kinesiska Youngman var på gång.
Men nu är det alltså återigen dags för Spyker att satsa på en suv, i alla fall om vi får tro på vad Victor Muller säger, och han är som vi har lärt oss inte alltid att lita på.

Enligt Muller ska den kommande suven drivas av en V12:a, men uppgifter om denna och från vilken tillverkare den kommer är han förtegen om. Suven ska även erbjudas med elmotor tack vare Spykers samarbete med Volta Volaré, ett amerikanskt bolag som tillverkar eldrivna flygplan. Den eldrivna suven är planerad att visas under 2017. I nuläget finns dock inga uppgifter om denna, förutom att den inte kommer att ha litiumjonbatterier då Muller anser att ”de inte är kostnadseffektiva och lider av nedbrytningsproblem”.

Muller är hoppfull om suvens potential då han länge har drömt om att sätta en version av D12 Peking-to-Paris i produktion. Om det kommer att ske återstår dock att se.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler