Ett namnbyte blev på drivmedelsstationernas flaggor en trebokstavskombination som olyckligt delas med den amerikanska vitmaktrörelsen Ku Klux Klan. Nu genomför Circle K, tidigare Statoil, ett flaggbyte.

Det var i tisdags som Statoil påbörjade namnbytet till Circle K genom att bytta ut de tre Statoil-flaggorna, som ofta pryder drivmedelsstationerna, mot tre Circle K-flaggor som pryds av ett K omslutet av en cirkel.
De tre flaggorna bredvid varandra bildade därmed bokstavskombinationen KKK och det uppmärksammades av en 17-årig kille som fotade flaggorna och lade ut på Reddit. Bilden spred sig på nätet med en rasande fart eftersom de tre K:na förknippades med amerikanska Ku Klux Klan.

Circle K, tidigare Statoil, kommer att gradvis byta ut vissa av flaggorna för att flaggorna inte ska visa tre K i följd. Att man från början satte upp tre ”K-flaggor” bredvid varandra var för att maximalt exponera det nya varumärket på den svenska marknaden samt i andra europeiska länder där Statoil är verksamt.

Visa kommentarer
NUVARANDE Statoil blev Circle K blev Ku Klux Klan
NÄSTA Takata återkallar ytterligare 35 miljoner krockkuddar