Prenumerera på Teknikens Värld

Stradale blir namnet på Dallaras första gatbil

Efter att ha tillverkat racerbilar i över 40 år är det dags för Dallaras första bil för gatan. Nu vet vi vad den kommer att heta.

Dallara Stradale
Carpix

I våras berättade vi att tävlingsbilstillverkaren Dallara håller på att utveckla en modell för gatan. En vagn som kommer att utmana främst bilar från Lotus och KTM men även Alfa Romeo 4C. Bilen ska komma ut i år och tillverkas i 600 exemplar.

Nu vet vi namnet: Stradale. Det italienska ordet för väg. Ett föga originellt namn, det har använts tidigare av bland annat Alfa Romeo, Ferrari och Maserati. Namnet har nu registrerats för den europeiska marknaden av Dallara, med andra ord kommer den inte att säljas i USA. Med namnet har även logotypen nedan registrerats.

Dallara Stradale logo

På bilden överst ses bilen fångad i Tyskland av vår spionfotograf tidigare i år. Bilen har där en kaross likt märkets banbilar men ägaren och grundaren Giampaolo Dallara har tidigare sagt att bilen ska sakna dörrar och inte vara ”normal”.

Modellen ska bli Giampaolo Dallaras sista och planerades att presenteras under hans 80-årsdag den 16 november 2016 men arbetet har dragit ut på tiden.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa