Prenumerera på Teknikens Värld

Subaru återkallar 634 000 bilar i USA

Ett fel i ett amerikanskt originaltillbehör till fyra Subaru-modeller kan leda till kortslutning och eventuellt brand. Därför återkallar Subaru nästan 634 000 bilar i USA. Privatimporterade bilar i Sverige kan eventuellt beröras.

Subaru Legacy

Subaru Legacy

Det är i ”pöllamporna” (belysningen på ytterbackspeglarnas undersida som lyser upp runt främre dörrarna) som kortslutning kan uppstå på Subaru Forester årsmodell 2009-2012, Legacy årsmodell 2010-2011, Outback årsmodell 2010-2011 samt Tribeca årsmodell 2006-2012. Kortslutningen, som uppstår när fukt tränger in, kan leda till att plastdetaljer smälter och i värsta fall brand.

Felet finns endast i USA-sålda bilar då ”pöllamporna” (puddle lights på engelska) är ett originaltillbehör som endast finns på amerikanska marknaden. 53 999 bilar är utrustade med detta originaltillhör men då Subaru USA inte vet exakt vilka bilarna är väljer man att återkalla alla exemplar av berörda modeller. Tillsammans handlar det om 633 842 bilar.

Det berör med andra ord inte Forester, Legacy, Outback eller Forester som är sålda på den europeiska marknaden. Däremot kan det finnas svenskar som ändå berörs om bilen är privatimporterad från USA och är utrustad med originaltillbehöret.
Subaru Nordic berättar för teknikensvarld.se att om så är fallet ska man kontakta sin Subaru-verkstad som hjälper till att få det felaktiga originaltillbehöret utbytt.

Ta del av alla aktuella och avslutade återkallelser här.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler