Prenumerera på Teknikens Värld

Subaru utvecklar sportbil med mittmotor

Nya uppgifter tyder på att Subaru håller på att utveckla en ny sportbil med hybriddrivlina, mittmotor och fyrhjulsdrift.

Subaru Viziv GT Concept

En källa inom Subaru meddelar till den amerikanska tidningen Car & Driver att Subaru håller på att utveckla en ny sportbil.
Enligt uppgifterna ska den ha en mittmonterad turboladdad 1,6-liters boxermotor som skickar kraften till bakhjulen, den assisteras av två elmotorer som driver framhjulen. Sammanlagd effekt sägs vara omkring 330 hästkrafter.

Enligt källan testas en prototyp av modellen på Subarus testbana i Japan, men det är ännu oklart om detta är en modell som kommer att ta sig vidare till produktion. Men det ryktas om att Subaru planerar att visa upp en konceptversion av denna inom två år för att se hur kundintresset ser ut innan de beslutar om eventuell produktion.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa