Prenumerera på Teknikens Värld

Subaru Viziv 2 – andra gången gillt

Subaru har tro’t eller ej ingen riktig utmanare i crossoverträsket, men den är på gång. Genèvekonceptet Viziv 2 visar att japanerna jobbar för fullt för att få fram en konkurrenskraftig crossover.

Subaru Viziv 2

Subaru Viziv 2

Subaru är visserligen känt som ett märke med terrängdugliga modeller men någon riktig crossover som kan konkurrera med den uppsjö av små crossovers som har kommit under de senaste åren har japanerna inte. På fjolårets Genèvesalong presenterade man dock konceptbilen Viziv för att meddela att man ämnar ge sig in i crossoversegmentet.

På årets Genèvesalong visar Subaru konceptbilen Viziv 2, som helt enkelt är en vidareutveckling av första Viziv. Precis som tidigare ska namnet utläsas Vision for innovation. Enligt Subaru visar det nya konceptet vägen för kommande crossovers från märket, inte bara när det gäller design utan även teknik.

Det senare får oss att spetsa öronen eftersom Viziv 2 drivs av ett laddhybridsystem med inte mindre än tre elmotorer och en boxermotor. Boxermotorn är på 1,6 liter och kraften skickas ut till hjulen via den steglösa automatlådan Lineartronic. Subaru berättar inte i detalj hur hybridsystemet fungerar men understryker att användningen av flera elmotorer gör det möjligt att skicka mer kraft till ytterhjulen i en kurva.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa