Prenumerera på Teknikens Värld

Succé för Teknikens Värld på Ring Knutstorp

Teknikens Världs reportrar Linus Pröjtz och Oskar Krüger deltog i helgens Swedish GT i samband med STCC-premiären. Vi kan inte kalla det annat än en succé!

Från vänster Oskar Krüger och Linus Pröjtz.
martin öberg

Från vänster Oskar Krüger och Linus Pröjtz.

Linus Pröjtz har visserligen kört racing förr, med bra resultat, men nu var han mer taggad än tidigare verkade det som. Han satt som gästförare tillsammans med Philip Morin i en Porsche Cayman GT4 och var direkt med i matchen.

I helgens andra heat blev det seger i GTB-klassen för de lite svagare bilarna, om nu 385 hk är svagt, efter en gedigen insats av Linus och en stark spurt av Philip Morin. Man delar bil, kör halva racen var.

Linus Pröjtz i Porsche Cayman GT4.

Linus Pröjtz i Porsche Cayman GT4.

Det kunde ha blivit ädlare valör även i lopp ett på fredagen men arrangörerna strulade till det och skickade ut säkerhetsbil vid fel tillfälle och inte före ledarekipaget som sig bör. På det tappade Pröjtz/Morin ett helt varv och slutade trea. Likväl pokal.

Oskar Krüger ledde fredagens heat i Ferrari 458 när växellådan började spöka och växlade ner till neutral helt oväntat. Han tappade från första till fjärde plats på det men slutade i alla fall på tredje plats i den motorstarkare GTA-klassen och fick likt Linus Pröjtz med sig en tredjeplats hem i bagaget.

I lördagens heat fortsatte bilen uppföra sig underligt och troligen är det något elfel i den som måste ses över, men ett inte helt enkelt fel. Oskar och Kari Mäkinen slutade fyra.

Oskar Krüger i Ferrari 458.

Oskar Krüger i Ferrari 458.

Thed Björk/Carl Philip Bernadotte vann fredagens tävling i Polestars gamla STCC-bil och i ensamt majestät lyckades prinsen ta bilen i mål på en andraplats i lördagens heat, efter Fredrik Larsson/Ingvar Matsson i en Ferrari 488.

Större reportage kommer i kommande nummer av Teknikens Värld.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa