Prenumerera på Teknikens Värld

Svensk tidning på jakt efter elbilsrekord

I somras körde medlemmar från Italienska Tesla Owners Club 1078 kilometer på en laddning med en Tesla Model S 100D vilket innebar världsrekord för serieproducerade elbilar.
Men i helgen kan det slås – av svenska tidningen Motor.

Motor_Världsrekordförsök_beskuren
Tidningen Motor

Även Motor har valt ut en Tesla Model S 100D för världsrekordförsöket. Modellen har på pappret en räckvidd på 632 kilometer per laddning, men som bevisat av Italienska Tesla Owners Club går det att komma längre med rätt förutsättningar. När det rådande rekordet sattes var bilen utrustad med lågfriktionsdäck och teamet höll en snittfart på 40 kilometer i timmen.

– Med hjälp av optimerad körteknik bör det vara möjligt att slå gällande världsrekord. Genom att ta ecodriving till nästa nivå hoppas vi på ett nytt rekord inom kort, säger Anders Helgesson, testredaktör på tidningen Motor i ett uttalande.

Motors rekordförsök startade klockan 10.00 på lördagsförmiddagen. Målet är att köra från Kiruna via E45 till Mora – en sträcka på omkring 1100 kilometer.

Vad tror ni läsare – blir det världsrekord?

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa