Prenumerera på Teknikens Värld

Takata återkallar ytterligare 2,7 miljoner farliga krockkuddar

Nu är Takata uppe i över 70 miljoner återkallade krockkuddar sedan ytterligare 2,7 miljoner återkallats på grund av den livsfara de utgör.

Bilolycka med utlösta krockkuddar

Det är i USA som japanska Takata nu tvingas återkalla ännu fler krockkuddar, närmare bestämt 2,7 miljoner stycken. Återkallelsen beror, precis som tidigare, på krockkuddarnas farliga konstruktion där de exploderar kraftigt och sprider flygande metallsplitter i bilens kupéutrymme. 17 eller 18 personer, båda siffrorna nämns i sammanhanget, världen över har omkommit på grund av den medvetna felkonstruktionen, elva av dessa i Honda-bilar varav vi skrev om det senaste dödsfallet så sent som i går.

Krockkuddarna som nu återkallas sitter i bilar tillverkade mellan 2005 och 2012 och är av märkena Ford, Mazda och Nissan. Exakt vilka modeller det rör sig om har Takata inte meddelat.

I och med denna återkallelse är Takata nu uppe i över 70 miljoner återkallade krockkuddar.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa