Prenumerera på Teknikens Värld

Teknikens Världs Oskar Krüger kör Ferrari i Swedish GT

Oskar Krüger, Teknikens Världs test- och racerförare, växlar upp och kör kommande säsong en Ferrari 458 Challenge i GTA-klassen i Swedish GT.

Oskar Krüger
Glenn Lindberg

Racerföraren Oskar Krüger, sedan två år tillbaka en del av Teknikens Världs testlag, har tecknat avtal med Kari Mäkinens team Euroracing för att ratta Ferrari 458 Challenge i stora GTA-klassen i Swedish GT 2017. Bilen kommer Oskar att dela med just Kari Mäkinen.

– Det känns inspirerande att få dela Ferrarin med en ung och snabb förare som Oskar. Det blir en ny utmaning och jag hoppas vi kan nå bra resultat under året, säger Kari Mäkinen.

21-årige Oskar har flera år i olika tävlingsbilar bakom sig. Han började som tioåring att köra gokart och har därefter avancerat och kört bland annat GT4 European Series (i en BMW M3 GT4), Swedish GT (nämnda BMW), Formel Basic och Radical Clubmans Cup i Storbritannien. Sistnämnda vann han så sent som 2014.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa