Prenumerera på Teknikens Värld

Tesla återkallar 53 000 bilar

Tesla återkallar ungefär 53 000 exemplar av modellerna Model S och Model X på grund av ett fel med parkeringsbromsen.

Tesla Model S och Model X 2017

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla meddelade i går kväll svensk tid att de återkallar omkring 53 000 bilar världen över. Återkallelsen berör både Model S och Model X och det gäller bilar som tillverkats någon gång under perioden februari till och med oktober 2016. Antalet bilar som återkallas motsvarar drygt 63 procent av de 83 922 Model S och Model X som såldes i fjol.

Enligt Tesla återkallas bilarna på grund av ett fel med den elektriska parkeringsbromsen. Det är en detalj i den som ska ha tillverkats på ett felaktigt sätt av en underleverantör.

Ungefär fem procent av de återkallade bilarna är behäftade med felet, men man återkallar samtliga av säkerhetsskäl. Inga olyckor eller skador uppges ha rapporterats till följd av felet.

Berörda Tesla-ägare kommer inom kort att meddelas där de ombeds uppsöka verkstad för utbyte av parkeringsbromsen, ett arbete som sägs gå på 45 minuter.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa