Prenumerera på Teknikens Värld

Tesla högre värderat än Ford

Ford säljer miljontals bilar, Tesla säljer tiotusentals. Ändå är den lilla elbilstillverkaren högre värderad än den stora giganten från Detroit.

Tesla Model X

Teslas marknadsvärde är enligt nya estimeringar 419 miljarder kronor. Det är anmärkningsvärt för en 14 år gammal biltillverkare som har fördelen att de redan i dag tillverkar ”framtidens bilar”, nämligen elbilar.

Vad som gör det än mer anmärkningsvärt är att en annan amerikansk biltillverkare, Ford, bara värderas till 401 miljarder kronor. Ford sålde i fjol 6,7 miljoner bilar världen över, Tesla endast drygt 76 000 bilar (tillverkade drygt 83 000).

Att Tesla nu sprungit om Ford på värdeskalan ska ha att göra med de båda företagens utvecklingskurvor. Ford har den senaste tiden backat sin försäljning medan Tesla gått motsatt väg, vilket vi rapporterade om i går.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler