Prenumerera på Teknikens Värld

Tesla jagas av Kronofogden

Elbilstillverkaren Tesla har haft över hundra ärenden liggande hos Kronofogden de senaste åren.

Tesla emblem
Jesper Åhlander

Tesla har jagats av den svenska kronofogden, enligt Dagens Industri. De tre senaste åren har den amerikanska elbilstillverkarens svenska del haft 110 ärenden hos myndigheten. Skulden uppgick till 238 165 kronor, den är numera betald.

Tesla hade även 104 ansökningar om betalningsföreläggande riktade mot sig som rör företag som Telia Sonera, Manpower, Väla Centrum och PT Umbrella AB. En del av ärendena rörde belopp på bara ett par hundra kronor.

– Vi bytte system som hanterar leverantörer och utbetalningar för en tid sedan, vilket har effektiviserat våra processer och rutiner. Alla leverantörer finns nu i vårt nya system och de flesta har också återkopplat att deras system är kompatibelt med vårt när det gäller referenskoder och att betalningarna fungerar, säger Maria Lantz som är Teslas PR-ansvariga i Sverige.

Artikeln är uppdaterad
Tesla i Sverige meddelar att skulden till Kronofogden är betald.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa