Prenumerera på Teknikens Värld

Tesla Model 3 visas i mars – i dubbel uppsättning

Det är ännu något år kvar tills det att vi får se Teslas instegsmodell Model 3 på vägarna. Men redan i mars uppges vi få se Model 3 i konceptversion. Dubbelt upp dessutom.

Tesla Model S P90D

Det är inte förrän om drygt ett år som Tesla förväntas visa sin instegmodell, Model 3, i produktionredo skick. Redan i mars i år kommer vi dock få en försmak av bilen, och nu rapporteras det att det kanske inte bara blir en modell som visas upp – utan två.

Model 3, som ska kosta från 35 000 dollar och hamna i storleksklassen av BMW 3-serie, kommer nämligen inte bara i en karossversion. Redan som koncept ska vi få se både en sedan och en fyrhjulsdriven crossoverversion av Model 3.

Den nya modellserien kommer inte bara att bli mindre än storasyskonen Model S och Model X, utan kommer även att ha ett mindre batteripaket. Trots det förväntas en räckvidd på över 30 mil på en laddning.

 

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa