Prenumerera på Teknikens Värld

Tesla Model Y ska dela plattform med Model 3

Teslas nästa modell, den lilla suven Model Y, kommer inte att byggas på en egen plattform – vilket var tanken från början. Istället kommer den nya modellen att byggas på samma plattform som nyligen lanserade Model 3.

Tesla Model Y teaser

Uppgifterna presenterades av Teslas vd Elon Musk vid ett möte med märkets investerare i onsdags.

Den nya strategin gör att Tesla både sparar tid och miljontals dollar i utvecklingskostnader. Model Y är tänkt att ha premiär redan under 2019.

Vi har tidigare skrivit om den lilla crossovern som blir storleken mindre än Model X. Hittills har vi bara sett en enda teaserbild av den kommande modellen, men rykten säger att den hämtar drag från storebror X. Bland annat har det tidigare sagts att även Model Y ska få de omtalade Falcon-dörrarna.

Intressant är att bilen på teaserbilden saknar sidobackspeglar vilket kan betyda att Model Y får kameror istället. Den blir i sådana fall den första Tesla-modell som erbjuder den lösningen.

Vid sidan om Model Y sägs Tesla även vara på gång med en pickup, samt en minibuss byggd på samma chassi som Model X.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa