Prenumerera på Teknikens Värld

Tesla redovisar rekordstor förlust

Ingen munter läsning på sista raden för Tesla när sista kvartalet 2017 har summerats.

Tesla

I början av november i fjol meddelades Teslas största kvartalsförlust någonsin – 619 miljoner dollar. Den förlustsiffran har nu överträffats då fjärde kvartalet noterades för en förlust på 675,4 miljoner dollar. I svenska pengar blir det 5,46 miljarder kronor som man gick minus under tre månader.

Förlusten under kvartalet dessförinnan uppgick till 5,6 miljarder kronor, men då var svenska kronan svagare gentemot dollarn. Med dagens kurs uppgick förlusten under tredje kvartalet till 5,0 miljarder kronor.

Fjärde kvartalet 2017 är alltså Teslas mest förlusttyngda kvartal någonsin och kan jämföras med motsvarande kvartal 2016 då man gjorde en förlust på ”bara” en knapp miljard.

Teslas volymmodell Model 3 byggdes enligt uppgift i 2 425 exemplar under fjärde kvartalet, betydligt färre än vad som var tanken. Uppemot en halv miljon människor runt om i världen har lagt handpenning på ett exemplar. Hur många som har hoppat av är okänt.

Läs också: Tesla Roadster uppskjuten i rymden

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa