Prenumerera på Teknikens Värld

Teslas chef för batteriteknik lämnar företaget – efter 11 år

Kurt Kelty, en av Teslas mest långvariga chefer, lämnar företaget samtidigt som ”produktionshelvetet” med Model 3 drar igång.

Tesla Model 3 Elon Musk

I tisdags blev det klart att Kurt Kelty lämnar Tesla efter elva år. Kelty var en av Teslas mest långvariga chefer, och drev bland annat utvecklingen av de nya 2170-batterierna som sitter i Model 3. Han ledde också förhandlingarna inför byggandet av Gigafactory i Nevada. Innan sin anställning på Tesla jobbade Kelty på Panasonic i 14 år.

”Vi kan bekräfta att Kurt Kelty har lämnat företaget för att utforska nya möjligheter och vi vill tacka honom för allt han gjort för Tesla”, sa en talesperson för Tesla till The Verge. Det är inte känt om Kelty har blivit värvad till något annat företag.

Kurt Kelty tog emot priset när Tesla vann priset som årets batteriinnovatör under ett batteriseminarium i Florida.

De 2170-battericeller som sitter i Model 3 ersätter de 18650-celler som tidigare använts. De är något större, tål fler laddningscykler och är billigare att tillverka.

 

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa