Prenumerera på Teknikens Värld

The Stig – är han sjöodjuret?

Ständigt denne mystiske man – Top Gears hemlige förare The Stig. Nu är han på tapeten igen då han fångats av Googles Street View-kamera vid den världsberömda sjön Loch Ness. The Stig och Nessie, är det samma varelse tro?

100127-the stig loch ness

100127-the stig loch ness

Google Street View är en kalasbra funktion på Google Maps där man kan titta på omgivningen i ett visst område från en människas perspektiv. Detta har gjorts möjligt genom att Google kört land och rike runt i en hel drös olika länder med en kamera monterad på biltaket som tagit bilder 360 grader runt. Ibland fastnar lite märkliga händelser och objekt i kameran som sedan publiceras på nätet. Exempelvis såg jag häromdagen en person som stod i fönstret, på fönsterkarmen, och ”moonade” för Googles kamerabil när den passerade en viss adress på Södermalm i Stockholm.

Nu har ytterligare en märklig detalj noterats i Google Street View. Det är nämligen så att Top Gears hemlige förare The Stig har fastnat på bild – igen! I mars förra året upptäcktes The Stig genom fönstren till Top Gears kontor vilket inte är helt konstigt.
Men nu har den mystiske mannen dykt upp på en betydligt märkligare plats. The Stig stod nämligen vid vägkanten när Googles kamerabil körde förbi och plåtade längs med den världsberömda sjön Loch Ness i Skottland. Vad gör han där? Tror han också på myten om sjöodjuret Nessie och är där för att leta? Eller är det helt enkelt så att The Stig också är Nessie? Det skulle inte alls förvåna med tanke på att båda karaktärerna är minst sagt lika hemliga.

Hur som helst, för att se The Stig på Google Street View klickar du på de båda länkarna nedan.

Känner du till några andra roliga incidenter på Google Street View? Dela med dig av dem i en kommentar nedan.

Externa länkar

Läs mer

    Kommentera

    På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

    Läs mer om våra regler

    Du kanske också vill läsa