Prenumerera på Teknikens Värld

Toyota GT 86 syns från rymden

Toyotas körglada GT 86 ville inte synas på vanliga reklampelare, den lilla sportbilen ville nå ut betydligt längre än så. Ut till rymden.

GT 86 är Toyotas roligaste bil, utan tvekan. Den har, trots ganska beskedligt effektuttag, köregenskaper som många andra bilar bara kan drömma om. Just denna egenskap är Toyota väldigt stolta över och de tog därför marknadsföringen, i ett projekt de kallar för ”The Donuts from Space”, till vad vi skulle kunna kalla himmelska höjder.

Med världsmästaren i drifting, Fredric Aasbø, bakom ratten brändes det gummi med GT 86 som aldrig förr. Självklart var det GT 86:ans logotyp som ”brändes av”. Men det var inte med vilken GT 86-modell som helst som användes utan med hans egen tävlingsbil som har en 3,4-liters turbosexa på 1 150 hästkrafter under huven.

Projektet, som innebar fyra månaders planering, slutfördes med körningen i augusti, just när en Airbus-satellit på 80 mils höjd passerade i exakt rätt vinkel för att fotografera konstverket.

Hur det blev ser du i filmen ovan.

Toyota GT 86 i rymden

Toyota GT 86 har numera gjort sig ett namn även ute i rymden.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa