Prenumerera på Teknikens Värld

Trimfirma lanserar Mazda MX-5 med 248 hästar och turbo

Mazda MX-5 är enligt många världens roligaste bil. Men har den tillräckligt mycket effekt?

BBR-turbo-miata.jpg2
foto: BBR

Inte enligt den brittiska trimfirman BBR, som har monterat turbokit på den japanska sportbilen sedan 1990. De har nu släppt ett steg 1-kit till den senaste MX-5:an som ger tvålitersmotorn 250 hästkrafter och 320 Nm, en ökning med nästan 100 hästkrafter jämfört med originalets 160 hästkrafter och 200 Nm. Det ger bilen en toppfart på 250 km/h och gör att den accelererar från 0-100 på fem sekunder. Topphastigheten är elektroniskt begränsad.

BBR-turbo-miata

Kitet kostar 6 000 pund i England monterat och klart, vilket motsvarar ungefär 68 000 svenska kronor. BBR lovar fabriksfinish på installationen och intygar att bilen kommer att ha godkända utsläppsnivåer även efteråt.

BBR har monteringsverkstäder i England och USA men den som vill skruva själv, eller som inte bor i närheten, säljs även kitet som en gör-det-själv-sats för strax under 60 000 kronor. Både löst kit och komplett montering kommer med garantier på upp till tre år.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa