Prenumerera på Teknikens Värld

Trög start för Tesla Model 3

Volymbilen Model 3 från Tesla når inte de planerade produktionsmålen på långa vägar, till skillnad från märkets övriga modeller.

Tesla Model 3 produktion

Tillverkningen av Tesla Model 3 haltar, och det rejält. I juli månad meddelade företagets grundare och vd Elon Musk att man siktade på minst 1 500 bilar under september månad. Det blev sammanlagt 260 för det tredje kvartalet 2017 enligt företagets kvartalsrapport.

Anledningen till de dåliga siffrorna är en ”flaskhals i produktionsflödet” men man menar att det snart kommer att få en lösning. Av de 260 bilarna har 220 levererats till sina kunder.

Tweet Elon Musk juli 2017

Model 3 är meningen att bli Teslas volymmodell och produktionsmålet är 500 000 bilar årligen. I somras meddelade även Elon Musk att man till december i år kan nå en produktionstakt på 20 000 bilar.

När det gäller märkets övriga modeller pekar dock siffrorna uppåt under årets tredje kvartal. 14 065 exemplar av Model S och 11 865 av Model X har levererats vilket är 4,5 procent mer än för samma period förra året och 17,7 procent mer än under årets andra kvartal.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa