Prenumerera på Teknikens Värld

Turkmenistans president förbjuder svarta bilar

Turkmenistans president, Gurbanguly Berdymukhammedov, tycker inte om mörka färger. Därför har han nu förbjudit svarta bilar i huvudstaden. De som redan finns måste lackas om i vitt eller silver.

förbud mot svarta bilar

President Berdymukhammedov är en stor förespråkare av vita saker. Han anser att vitt för med sig tur, rapporterar lokala medier. Turkmenistans huvudstad Ashgabat innehar världsrekordet för högst koncentration av vita byggnader. Jodå, det finns tydligen rekord i sådant också.

Presidenten själv bor i ett vitt palats och åker enbart i vita limousiner. Därför har han nu också beslutat att förbjuda samtliga svarta bilar i huvudstaden. De senaste veckorna har polisen stoppat förare av svarta bilar och sagt att deras bilar måste målas om – i antingen vitt eller silver, rapporterar Daily Mail. För två år sedan ska Turkmenistan ha stoppat all import av svarta bilar.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa