Prenumerera på Teknikens Värld

Uber ger efter – söker test-tillstånd

Uber har hittills vägrat söka tillstånd för att testa självkörande bilar i Kalifornien. Nu kryper de till korset och meddelar att de kommer att lämna in en ansökan.

Uber-volvo-xc90

Uber har tidigare hävdat att de inte behöver något tillstånd för att få testa sina självkörande Volvo XC90 i San Francisco, eftersom testbilarna alltid har en förare bakom ratten. Men företaget gör nu en kovändning och lovar att skicka in en  ansökan. Det skriver Mercury Times.

Vändningen kommer nästan två månader efter att den amerikanska motsvarigheten till Transportstyrelsen DMV tvingade bort Ubers bilar från San Fransiscos vägar genom att återkalla bilarnas registeringsbevis. Uber flyttade då testverksamheten till Arizona.

Uber har ännu inte lämnat in någon formell ansökan, men samarbetar för fullt med DMV rörande ansökningsprocessen. Om Uber får tillståndet, som kan ta mindre än tre dygn att utfärda, kommer de att behöva rapportera alla olyckor, och alla tillfällen där den självkörande tekniken slutar fungera och en människa tar över körningen.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa