Prenumerera på Teknikens Värld

Ultimata fajten mellan motorcykel och gokart

Är det framtidens MotoGP- och Formel 1-förare vi ser här? Oavsett vilket är det sevärt – och gulligt.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

På motorcykel ser vi Timur Kuleshov, 2 år, och i gokarten ser vi Makar Zheleznyak, 4 år. Tillsammans bjuder de på en av de hetaste duellerna detta år – sadel mot säte, två hjul mot fyra, styre mot ratt.

Båda grabbarna visar upp färdigheter som kan ta dem långt om de fortsätter på inslagen bana. Två år och köra hoj på det viset vi ser i filmen, det tillhör inte vanligheterna, även om det för oss stora barn inte ser allt för avancerat ut. Men betänk då att det är ungefär ett år sedan Tima Kuleshov lärde sig gå, och nu kör han på två hjul i fullt skinnställ.

Kanske är det Timur Kuleshov och Makar Zheleznyak vi får se på MotoGP- och Formel 1-banorna om sisådär en 18-20 år? Hur långt hade Valentino Rossi och Lewis Hamilton kommit de var två respektive fyra år gamla? Exempelvis började Hamilton köra gokart först som 8-åring.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa