Prenumerera på Teknikens Värld

Våglig farsa låter 11-årige sonen köra hans Ferrari

Det ska börjas i tid säger man. Att köra bil i ung ålder på inhägnat område kan ha sina fördelar, men att sättas bakom ratten på en Ferrari 360 Spider – det är vågligt, framför allt av bilens ägare.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Visst har många av oss i ung ålder fått prova på hur det är att ratta en bil, inte sällan någon billigare kärra eller rent av en skrotbil. Men att som 11-åring få sitta bakom ratten i pappas Ferrari 360 Spider och få lov att köra iväg, det har inte många av oss upplevt.

11-åringen i filmen får göra just det – och han klarar av det galant på den stora parkeringen utan några speciella hinder som kan störa framfärden. Med tanke på att bilen har 400 hästkrafter, gör 0-100 km/h på 4,6 sekunder och toppar 293 km/h kan en olycka lätt ske, om man inte har en vältränad gasfot. Men det är just vad killen i filmen har, i alla fall en känslig och försiktig högerfot.

Hur som helst, det är ändå vågligt av farsan.

Fotnot: Du kanske inte använder ordet våglig? Byt i så fall ut det mot våghalsig.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa