Prenumerera på Teknikens Värld

Vettel var nära att förlora VM-titeln i dag

Under ett par hektiska timmar såg det ut som om Sebastien Vettel var på väg att förlora sin tredje VM-titel. Det handlade om omkörning under gul flagg. Men alldeles nyss förklarade FIA att det inte blir tal om någon bestraffning.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel

Ärendet gällde huruvida Sebastian Vettel passerat Jean-Éric Vergne under gulflagg på varv fyra. En incident som inte visades direkt i tv men som finns på film.
Ferrari såg denna och ville att FIA skulle klargöra situationen.

När FIA tittade på filmen togs beslutet att Vettel var frikänd. I kurva tre tändes gul lampa vilket indikerar att det är omkörningsförbud. Detta gällde till cirka 150 meter före kurva fyra där grönt ljus visades. Vettel körde om innan detta.
Men, det visade sig att en flaggvakt viftat med grön flagg innan detta och enligt reglerna gäller flagga före ljus.
Så Sebastian Vettel behåller sin titel.

Det enda trista med denna historia är att vår redaktionschef lovat att cykla Vätternrundan om Fernando Alonso vann VM. Han fick med sig vår layoutare ”Peg” Sundström och även Viasat Motors kommentator Jan Blomqvist på detta.
Nu slipper Marcus Engström undan med en lättnadens suck. Men vi blir inte förvånade om Janne Blomqvist kör Vätternrundan i alla fall. Han är en inbiten cyklist.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa