Prenumerera på Teknikens Värld

Volkswagen bekräftar Arteon kombi

Det har snackats om det förr, nu bekräftas det. Volkswagen Arteon blir shooting brake-kombi.

volkswagen-arteon-variant
X-Tomi Design

För ett år sedan presenterade Volkswagen en ny flaggskeppsmodell i Arteon, en stor, rymlig och komfortinriktad halvkombi med saftigare prislapp än de flesta andra modeller som bär VW-emblem.
Kort efter introduktionen kom uppgifter om att Arteon kan komma att växa till sig och produktchefen Elmar-Marius Licharz avslöjade då att en kombiversion låg på ritbordet. Men inget beslut om att förverkliga en sådan version fanns då (åtminstone inte officiellt).

I samband med att Volkswagen nyligen berättade att Arteon ska lanseras i USA och Kina senare i år avslöjade man också att det finns ett beslut taget – Arteon ska bli kombi och det i form av en shooting brake. Exakt vad det innebär återstår att se. Shooting brake i dag är delvis en missbrukad term.

Och inte nog med att Arteon kommer i ett nytt karossutförande, tidigare har vi även rapporterat om att modellen kan få en nyutvecklad VR6-motor på över 400 hästkrafter. I dag har toppvarianten av Arteon en tvålitersfyra på 280 hästkrafter.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa