Prenumerera på Teknikens Värld

Volkswagen-chef gripen i USA

Amerikansk Volkswagen-chef gripen i Florida till följd av dieselgateskandalen.

Volkswagen-chef gripen

USA:s federala polis, FBI, har gripit en chef inom Volkswagen. Oliver Schmidt var chef inom koncernens amerikanska avdelning till mars 2015 och riskerar nu att åtalas för bedrägeri till följd av dieselgateskandalen.

Ingripandet bekräftas av två källor och ska ha skett i Florida i lördags, enligt New York Times. Vare sig Oliver Schmidts advokat eller de amerikanska myndigheterna har dock uttalat sig i fallet. Jeannine Ginivan, talesperson för Volkswagen, meddelar dock att man håller kontinuerlig kontakt med justitiedepartementet och att det vore olämpligt att säga något i dagsläget.

Oliver Schmidts och Volkswagen nekade först till att koncernens bilar var manipulerade för att klara avgastester men fick senare erkänna att så var fallet. Dieselgateskandalen rör elva miljoner bilar världen över.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa