Prenumerera på Teknikens Värld

Volkswagen kanske säljer Scania på grund av dieselgate

På grund av de stora kostnaderna förknippade med dieselgate kan Volkswagen komma att sälja ett flertal varumärken, däribland Scania och Ducati.

Scania

Volkswagens beslut att fuska med utsläppssiffror har som känt försatt företaget i något av en ”situation”. De står nu inför dryga böter och i väntan på beslut har de bland annat redan reserverat cirka 60 miljarder kronor för ändamålet, plus att de har möjligheten att låna ytterligare 170 miljarder från en rad europeiska banker.

Men då kostnaden för det hela, enligt analytiker, beräknas bli avsevärt mycket högre än det förbereder Volkswagen även ytterligare åtgärder. Enligt The Detroit Bureau ska en källa inom Volkswagen ha bekräftat att koncernen överväger att sälja av lastbilstillverkarna Scania och Man, företag som värderas till omkring 13,5 miljarder dollar, cirka 114 miljarder kronor.
Det kan även bli aktuellt med en börsnotering, samt att sälja motorcykeltillverkaren Ducati.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa