Prenumerera på Teknikens Värld

Volkswagen planerar inte sälja några märken

Finanserna är starka och Volkswagen-koncernen behöver inte sälja av något. Det menar koncernens styrelseordförande Hans Dieter Pötsch.

Bugatti Chiron 2017

Dieselgate-skandalen har lett till spekulationer om att Volkswagen AG kan komma att tvingas sälja av några varumärken som finns i portföljen. Bland annat har det snackats om att Bugatti kan komma att säljas och även den svenska lastbilstillverkaren Scania.

Volkswagen AG:s styrelseordförande Hans Dieter Pötsch försäkrar för tyska Börsen-Zeitung att koncernen är ekonomiskt solid och att de har många alternativ för finansiering utan att behöva ta till metoder som exempelvis kapitalförstärkning (emission) eller försäljning.

– Vi funderar inte på att sälja några av våra varumärken, säger han till den tyska finanstidningen.

Volkswagen har avsatt motsvarande 172 miljarder kronor som ska bekosta de utgifter man räknar med efter dieselgate. Hans Dieter Pötsch tror att den summan kommer att räcka, även om experter har räknat på eftergifter på uppemot 700 miljarder kronor.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa