Prenumerera på Teknikens Värld

Volkswagen-skandalen växer med fusk i lastbilar

Finns det någon hejd på den enorma utsläppsskandalen som Volkswagen ställt till med? Tydligen inte, för nu rapporteras även att Volkswagen har fuskat med sina lätta lastbilar.

Volkswagen Transporter

I Tyskland har det kommit fram uppgifter på ytterligare fusk av Volkswagen. Transportminister Alexander Dobrindt meddelade tidigare under fredagen att även Volkswagen Transportbilar/Nyttofordon, det vill säga lätta lastbilar, har påverkats av manipulerade utsläpp från dieselmotorer.

Det ännu okänt vilka motorer och lätta lastbilar som berörs, men Volkswagens transportfordon innehåller modellerna Amarok, Caddy (i olika utföranden) samt T-serien med modeller som Transporter, Caravelle, Multivan, California och Crafter.

Tidigare i dag meddelade Alexander Dobrindt en siffra över hur många Volkswagen-personbilar som berörs av fusket i Tyskland: 2,8 miljoner bilar. En siffra som eventuellt kan komma att växa då Volkswagens lilla 1,2-liters dieselmotor är under luppen just nu.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa