Prenumerera på Teknikens Värld

Volkswagen testar supersnåla XL1

Volkswagen XL1 har varit på gång ett tag och nu verkar Volkswagen redo att sätta bilen som ska dra 0,1 liter per mil i produktion.

volkswagen-xl1
CarPix

Vi har tidigare skrivit om snålvargen från Wolfsburg, men nu handlar det om en produktionsfärdig version som vår bilspion fångat på varmväderstest. För att göra bilen så snål som möjligt har man inte bara fokuserat på att tillverka snåla motorer. Bilvärlden går mot en trend med lättare material för att ge bättre bränsleförbrukning och väghållning utan att ge avkall på prestanda. Karossen väger inte mer än 230 kilo och hela bilen i sin helhet väger in på 795 kilo.

Under det slimmade skalet döljer sig en tvåcylindrig turbodiesel med direktinsprutning på 800 kubik. I konceptbilen gav den 75 hästkrafter, men den kan komma att trimmas ner mot 50 hästkrafter när bilen väl rullar ut från fabriken. Denna kopplas till en elmotor på 30 hästar.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa