Prenumerera på Teknikens Värld

Volkswagen: ”Vi kan göra bättre bilar än Tesla”

Lägre priser och fler bilmodeller. Så lyder Volkswagens plan som elbilstillverkare. Det Tesla gör kan de göra bättre, hävdar man.

Volkswagen utmanar Tesla

– Det de gör kan vi också göra. Kanske till och med bättre, menar Volkswagens varumärkeschef Herbert Diess enligt AutoBild och syftade då på den hypade elbilstillverkaren Tesla Inc. Uttalandet kom under Volkswagens årsstämma i Wolfsburg.

Han menar att de modeller man hittills har presenterat matchar de från den amerikanska konkurrenten och på vissa punkter överglänser dem.

Sedan hösten 2016 har Volkswagen presenterat tre koncept i I.D-familjen, modeller som inom ett par år kommer att resultera i produktionsklara elbilar. Till 2018 ska man ha presenterat sex stycken koncept där ett av dem ska vara en direkt utmanare till Teslas kommande ”instegare” Model 3, en modell som ska komma ut enligt plan trots att företaget går på knäna.

2025 ska Volkswagen ha en produktionstakt på en miljon elbilar att jämföra med Teslas 500 000 år 2018.
Volkswagen tyngsta vapen i kampen mot Tesla ska vara prislappen då elbilarna planeras kosta ungefär lika mycket som motsvarande bil med dieselmotor.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa